Повернутися до звичайного режиму

Великодня виставка „Великодня радість землю обіймає”

05 квітня 2018 року у районному будинку культури відбувся святковий захід „Великодня радість землю обіймає”. До організації заходу активно долучились: районний будинок культури, центр дитячої та юнацької творчості, загальноосвітні навчальні заклади, дошкільні навчальні заклади, відділ культури і туризму Хорольської райдержадміністрації, центральна районна бібліотека, дитяча музична школа, Хорольський агропромисловий коледж, Міжрегіональний центр по перепідготовці звільнених у запас військовослужбовців, Вишняківські, Костюківські, Трубайцівські, Штомпелівські, Ковтунівські, Стайчанські, Бутівецькі, Староаврамівські, Куторжанські, Хильківські, Хвощівські та інші сільські будинки культури, клуби і бібліотеки-філії, самобутні умільці Хорольщини. Великодню виставку відвідали голова районної ради В.А. Мартюк та керівник апарату райдержадміністрації І.О. Штейнберг.
Учасників та гостей заходу привітала голова районної ради
Мартюк В.А., яка подарувала принесений писанковий кошик центральній районній бібліотеці, долучившись до святкової виставки. Веселковими барвами радували відвідувачів виставки роботи хорольських умільців, учасників дитячих гуртків та клубів за інтересами: вишивані рушники, різноманітні писанки, мальованки, крапанки, крашанки, цілі пасхальні експозиції. А ще, на виставці експонувалися книги, друкована продукція про історію виникнення Великодніх свят і про пов’язані з ними народні традиції.
Учасники літературно-драматичного колективу „Зорецвіт”, що діє при центральній районній бібліотеці, показали присутнім уривок з вистави М.Л. Кропивницького „Де зерно, там і полова”, потім розповіли про те, як святкують Великдень у різних країнах світу та представили свою Великодню експозицію „Церковні дзвони, мов весна, Великий день до нас приносять”.
Для гостей заходу працівниками районного будинку культури, керівниками гуртків Хорольського районного центру дитячої та юнацької творчості, хорольськими майстринями були проведені майстер-класи по виготовленню пасхальних сувенірів, з використанням різних технік ужитково-прикладного мистецтва: бісероплетіння, оригамі, образотворчого мистецтва, писанкарства, української вишивки.

Кiлькiсть переглядiв: 427

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.