Підсумкова наукова учнівська конференція в номінаціях „Барви рідної природи” та „Стежками рідного краю” в рамках конкурсу „Люби і знай свій рідний край”

В третій декаді квітня до 101-ї річниці заснування Хорольського краєзнавчого музею в Хорольській центральній районній бібліотеці було проведено дуже цікавий захід для учнівської молоді – підсумкова наукова учнівська конференція в номінаціях „Барви рідної природи” та „Стежками рідного краю” в рамках конкурсу „Люби і знай свій рідний край”. Захід було організовано для викладачів та учнів шкіл району, для краєзнавців та всіх небайдужих до історії, природи, культури Хорольщини.
На конференції були присутні та виступили з вітанням: заступник директора Полтавського обласного краєзнавчого музею ім. Василя Кричевського Годзенко Володимир Дмитрович, голова Хорольської районної ради Мартюк Віра Анатоліївна, начальник Відділу культури і туризму Хорольської районної державної адміністрації Гунько Ірина Анатоліївна, депутат місцевої ради Ящук Анатолій Федорович, місцевий краєзнавець, дослідних наукової спадщини Бірюкова В.П. Кожевнікова Ольга Миколаївна. Своє привітання учасникам конференції надіслав депутат Полтавської обласної ради Мухтаров Ф.А.
Під час наукової конференції відбулася презентація збірки „Легенди Хорольського краю”, підготована до друку центральною районною бібліотекою. В збірку увійшли кращі легенди, зібрані і записані юними читачами бібліотек Хорольщини, для участі в обласному бібліотечному конкурсі, що проходив в рамках Всеукраїнського конкурсу „Легенди рідного краю”. Авторами легенд, що увійшли до збірки, стали: Олександр Лоза, Олександр Потерайло, Вячеслав Гетьман, Юлія Шалімова, Сергій Литовченко, Євген Шкурпіт, Станіслав Сацький, Юлія Рида та Лілія Рогоза. Презентувала збірку директор Хорольської централізованої бібліотечної системи Оксана Левіна.
Також присутні ознайомилися з основними історичними, природними та культурними цінностями району: ботанічним садом, природними особливостями району, традиційним українським одягом та Петриківським розписом. Для учасників конференції був організований перегляд конкурсних робіт "Люби і знай свій рідний край".
Радує те, що наше молоде покоління любить історію, цікавиться природою, етнографією, а самі учні складають чудові вірші та переповідають легенди про свою малу батьківщину – за що ми їм надзвичайно вдячні.
Всі учасники конкурсу були нагороджені дипломами, а вчителі-куратори учнівських досліджень грамотами, приуроченими до 100-річчя Хорольського районного краєзнавчого музею.

Кiлькiсть переглядiв: 371

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.