Година подвигу "Священні місця і дороги, якими солдати на подвиг ішли"

Багрянолиста осінь, помережена павутинням бабиного літа, вкотре теплим промінням сонця зігріває наші душі. Оповито неповторною красою осінню природу, та, на жаль, оповито сумом наші серця, адже саме у ці дні ми подумки повертаємося до вікопомного в історії України дня – визволення від нацистських загарбників у Другій світовій війні. Дата 28 жовтня 1944 року є однією із найрадісніших у всій історії України, адже наш народ звільнився від гніту ненависної фашистської окупації, і водночас, вона є сумною, адже ми із жахом підраховуємо багатомільйонні втрати нашої української нації. Саме до цієї дати Хорольська центральна районна бібліотека та народний хор ветеранів війни і праці „Надвечір’я” підготували годину подвигу „Священні місця і дороги, якими солдати на подвиг ішли”, яка була підготовлена для жителів села Бригадирівка та з успіхом пройшла у Бригадирівському сільському клубі.
Ведучі заходу Оксана Левіна, Світлана Сєннікова, Галина Устименко та Ірина Редька повели глядачів буремними фронтовими дорогами, розповідаючи присутнім про загибель армії генерала Кирпоноса в Шумейковому урочищі, про жахи концентраційного табору „Хорольська яма”, про наші втрати і перемоги у битві за Дніпро та місто Київ, і, взагалі, про те, якою ціною нашим батькам далася перемога. В атмосферу тих подій глядачів занурювали кадри військової кінохроніки того часу, світлини наших героїв, які сяяли зі сторінок відео-презентації, що підготувала бібліотекар Каріна Мурашко.
Особливу атмосферу дійству додавали пісні народного хору ветеранів війни і праці „Надвечір’я”, які вони натхненно виконували під керівництвом заслужених працівників культури України – диригента Анатолія Демента та концертмейстера Анатолія Темника. Того дня лунали пісні українських авторів „Ішов на фронт солдат”, „Балада про сина”, „Дума про землю”, „Встань, козацька славо”, „Батьку мій, лебедю білий” та інші.
В кінці заходу всіх присутніх привітав голова Ялосовецької сільської ради Турчанінов Сергій Савович, який побажав усім присутнім миру і світлого неба над головою, адже наші батьки ціною власного життя дарували мир нашій багатостраждальній Україні.

Кiлькiсть переглядiв: 362

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.