Вечір-портрет „Микола Гоголь: геніальний і містичний”

3 квітня 2019 року працівниками Хорольської центральної районної бібліотеки спільно з адміністрацією Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії був проведений вечір-портрет „Микола Гоголь: геніальний і містичний”, приурочений 210-ій річниці від дня народження українського та російського письменника. Захід був проведений для студентів першого курсу груп Ф-11 та М-11 агропромислового коледжу.
Ведучі вечора-портрету Оксана Левіна та Ірина Редька познайомили присутніх із життєвим та творчим шляхом нашого земляка, сина двох народів надзвичайно талановитого і загадкового Миколи Гоголя. Письменник народився 1 квітня на Полтавщині в селі Великі Сорочинці, і лише цим уже фактом уславив його на весь світ.
Гоголь входить в наше життя, щойно ми починаємо читати. „Майська ніч”, „Ніч перед Різдвом”, „Вечори на хуторі біля Диканьки” заворожують нас із самого дитинства своєю чарівністю, простотою та колоритністю.
З якою любов’ю та мальовничістю Микола Гоголь описує просте українське життя з його звичаями та традиціями. Ми, полтавчани, саме йому маємо завдячувати тим, що весь світ знає Сорочинці, Миргород Диканьку, Решетилівку, які розкинулися понад Ворсклою, Пслом та Хоролом, і уявляють їх такими, якими їх бачив один з найбільших письменників України та Росії. Найяскравіше сила його літературного слова проявилася в творах „Тарас Бульба”, „Мертві душі”, „Ревізор” та „Вій”.
В житті Микола Васильович був людиною надзвичайно скромною. Він уникав публічності й знищив усі документи та листи, які могли б розповісти про нього, більше ніж він дозволив би. Про маловідомі факти з біографії генія літератури та про його особисте життя присутнім розповіли Світлана Сєннікова та Олена Радченко. Мало кому відомо й те, що Микола Гоголь писав ще й вірші, які прозвучали на заході у виконанні Нелі Бурчак.
До заходу бібліотекарем відділу збереження літератури Каріною Мурашко була підготовлена мультимедійна презентація, під час якої демонструвалися уривки з фільмів, які були зняті за творами нашого геніального земляка Миколи Гоголя.

Гоголь М. Гоголь М.-2 Гоголь М.-1

Кiлькiсть переглядiв: 584

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.