Поет духовної свободи

З метою популяризації багатогранного таланту Т.Г. Шевченка, творчість якого стала вершиною досягнення української літератури ХІХ століття, привернення уваги користувачів бібліотеки різного віку до творчого доробку Кобзаря та до 200-річчя від дня народження українського поета, письменника і художника, 13 січня 2014 року в Хорольській центральній районній бібліотеці відкрилася книжково-ілюстративна виставка „Поет духовної свободи”.

У І розділі даної виставки „Свята його величина” зібрані загальні праці про життєвий і творчий шлях великого Кобзаря.

ІІ розділ „Перлини творчості Т.Г Шевченка” представляє поетичні, прозові та драматичні твори Кобзаря. Поезія Т.Шевченка здобула загальнонародне визнання, принесла її творцеві любов читачів і невмирущу славу. Але не менш багатою і цікавою є творчість Шевченка-художника.

І саме в ІІІ розділі „Світ Шевченка на полотні” представлені книги, що відкривають нам Шевченка як художника.

Т.Г.Шевченко ще при житті був визнаний неперевершеним майстром пера і пензля, але його особисте життя так і не склалося. Мрія Тараса Григоровича про дружину, дітей, про родинне щастя залишилося маревом. Наступний ІV розділ книжкової виставки „Любові пам’ять незабутня” саме і відкриває цю найпотаємнішу сторінку його життя: „Жінки і кохання в житті Шевченка”.

Як свідчать дослідження істориків, творчість класика української літератури Тараса Шевченка тісно пов’язана з Полтавщиною. Про зв’язки Кобзаря з нашим краєм розповідає V розділ виставки „Шевченко і Полтавщина”.

На відкритті книжково-ілюстративної виставки, що стала першим кроком до проведення в районі обласних Шевченківських читань „Кобзарева стежина”, були присутні та виступили заступник голови районної держадміністрації Штейнберг Ірина Олександрівна та начальник відділу культури, туризму та архівної справи Гунько Ірина Анатоліївна.

Кн. виставка про Шевченка

Кiлькiсть переглядiв: 380

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.